/ Diensten / Airconditioning

Airconditioning

Hoe werkt een airco?

 

Een airconditioning is een systeem dat het binnenklimaat kan veranderen. Hierbij kan zowel de binnentemperatuur verhoogd als verlaagd worden. Daarnaast zorgt het voor een circulatie van de lucht waarbij de lucht ook gefilterd wordt. Een airco bestaat altijd uit een binnendeel en een buitendeel, welke verbonden worden door leidingen. In bepaalde gevallen kan er ook gekozen worden om meerdere binnendelen op één buitendeel te installeren, waardoor het aanzicht van uw woning of pand ooglijk blijft. Tegenwoordig staan airco’s ook wel bekend als warmtepompen door de tweezijdige werking van zowel koelen als verwarmen.

Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende mogelijkheden. Wij helpen u graag het best passende model te vinden voor uw situatie, zowel particulier als zakelijk.

Airconditioning varianten

De airco’s welke Koolen Koeling kan leveren bestaan uit verschillende modellen zoals

Wandmodel

Vloermodel

Casette

Onderbouw

Kanaalmodel

Wandmodel

 

Het wandmodel is het meest geplaatste model vanwege zijn ruime toepasbaarheid. Doordat ze in verschillende maten, vormen en kleuren te verkrijgen zijn, is er altijd een mooi binnendeel voor de ruimte waarin u een airco wilt plaatsen. Door de plaatsing hoog aan de wand blaast de airco nooit direct op uzelf, maar valt de koelte als een deken over u heen.

Vloermodel

 

Een vloermodel wordt vaak gekozen wanner een wandmodel niet mooi is in de ruimte, of wanneer het beter past in de ruimte. Het uiterlijk van een vloermodel kunt u vergelijken met een radiator, hij hangt dus altijd laag aan de wand. Bij verwarmen heeft dit model het voordeel dat hij de lucht laag uitblaast waardoor de warme lucht kan stijgen in de ruimte.

Casette

 

Een casettemodel wordt grotendeels weggewerkt in het plafond waardoor het onopvallend in de ruimte aanwezig is. Dit model kan in vier richtingen lucht uitblazen waardoor er een gelijkmatigere verdeling van de lucht mogelijk is.

Onderbouw

 

Dit model blaast de lucht vlak langs het plafond in één richting, waardoor de lucht ver de ruimte in geblazen kan worden. Dit model wordt vaak gebruikt om grote ruimtes te koelen.

Kanaalmodel

 

Bij een kanaalmodel worden alle onderdelen van de airco weggewerkt in plafond, muur of vloer. Het enige wat u ziet in de ruimte zijn de roosters. Via deze roosters wordt de lucht aan- en afgevoerd, waardoor er geen binnendelen zichtbaar zijn in de ruimte. Verder kan de locatie van deze roosters zo gekozen worden, dat er een ideale luchtstroom ontstaat in de te koelen of verwarmen ruimte.

Vraag een 

vrijblijvende offerte aan.

Dealer van onder andere 

Direct contact?
040 221 335 7